'No sound from Sibelius Sounds after moving to external drive'

Messages in this thread

No sound from Sibelius Sounds after moving to e... - Chris Wimlett, 24 Sep 10:42AM
     Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Robin Walker, 24 Sep 12:13PM
         Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Chris Wimlett, 24 Sep 12:35PM
             Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Robin Walker, 24 Sep 02:27PM
                 Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Chris Wimlett, 24 Sep 04:37PM

No sound from Sibelius Sounds after moving to external drive
Posted by Chris Wimlett - 24 Sep 10:42AM
I've moved the Sibelius Sounds Library from my MacBook Pro M1's internal drive to an external SSD. I followed the instructions carefully and Sibelius prompted me for the new location of the library as expected. All seemed fine, except that I'm now getting no sound from the Sibelius samples. The Sibelius 7 Sounds.xml file in the Libraries folder (which I didn't move) shows the correct path for the new Sounds. Noteperformer plays back correctly.

I've checked everything I can think of, but without result. Can anyone suggest anything, could it be related to Big Sur? I've been using Sibelius for years and have successfully moved the libraries on different systems.

Puzzled...


--
Sibelius Ultimate, Cubase 11, Windows 10 Home v1909, Dell XPS 8930 Desktop 16GB RAM, Macbook Pro M1 8GB RAM

Back to top | All threads
 
Re: No sound from Sibelius Sounds after moving to external drive
Posted by Robin Walker - 24 Sep 12:13PM
The Sibelius Sounds sample library will not work if installed on a drive which is formatted with a case-sensitive filing system.

You might need to re-format the external drive in a non-case-sensitive format.

--
Sibelius 2021.2/7.5.1/7.1.3/6.2/5.2.5, PhotoScore Ult 2020.1, Windows 10 64-bit 16GB. Desktop, and Microsoft Surface Book.

Back to top | All threads
 
Re: No sound from Sibelius Sounds after moving to external drive
Posted by Chris Wimlett - 24 Sep 12:35PM
Thanks Robin, the drive is formatted as case-sensitive. There's not much on in so reformatting isn't a problem. Is it safest to just reinstall the Sibelius Sounds library after this?

--
Sibelius Ultimate, Cubase 11, Windows 10 Home v1909, Dell XPS 8930 Desktop 16GB RAM, Macbook Pro M1 8GB RAM

Back to top | All threads
 
Re: No sound from Sibelius Sounds after moving to external drive
Posted by Robin Walker - 24 Sep 02:27PM
> Is it safest to just reinstall the Sibelius Sounds library after this?

There's no change to the files themselves: they can be copied in again.

--
Sibelius 2021.2/7.5.1/7.1.3/6.2/5.2.5, PhotoScore Ult 2020.1, Windows 10 64-bit 16GB. Desktop, and Microsoft Surface Book.

Back to top | All threads
 
Re: No sound from Sibelius Sounds after moving to external drive
Posted by Chris Wimlett - 24 Sep 04:37PM
Thanks for your help Robin, everything is working now,

Chris

--
Sibelius Ultimate, Cubase 11, Windows 10 Home v1909, Dell XPS 8930 Desktop 16GB RAM, Macbook Pro M1 8GB RAM

Back to top | All threads
 

Quick reply

To add a reply to the end of this thread, type it below, then click Reply.

(.sib, .png and .jpg only)

Messages in this thread

No sound from Sibelius Sounds after moving to e... - Chris Wimlett, 24 Sep 10:42AM
     Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Robin Walker, 24 Sep 12:13PM
         Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Chris Wimlett, 24 Sep 12:35PM
             Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Robin Walker, 24 Sep 02:27PM
                 Re: No sound from Sibelius Sounds after moving ... - Chris Wimlett, 24 Sep 04:37PM