'Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds'

Messages in this thread

Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 04 Mar 04:56PM
     Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - Robin Walker, 04 Mar 06:46PM
         Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 05 Mar 03:48PM
             Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 05 Mar 04:04PM
             Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - Robin Walker, 05 Mar 04:50PM
             Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - Robin Walker, 05 Mar 04:52PM
                 Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 06 Mar 02:03PM

Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by David B - 04 Mar 04:56PM
Not getting any sound in Sibelius Sounds since installing on new Mac. General Midi works. I have tried everything on http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/troubleshooting/en360443 but no luck. Only playback interface is Built-in output (CoreAudio).

System specs:
Model Name: iMac
Model Identifier: iMac15,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 3.5 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 8 GB
Boot ROM Version: IM151.0211.B00
SMC Version (system): 2.22f16
Serial Number (system): C02NJ9K8FY11
Hardware UUID: 445C1C44-084F-5E2E-8ABE-3AABB48BE62D

Back to top | All threads
 
Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by Robin Walker - 04 Mar 06:46PM
Have you actually installed the Sibelius 7 Sounds sample library on the new Mac?

--
Sibelius 2018.1/7.5.1/7.1.3/6.2/5.2.5, PhotoScore Ult 8.8.2, Dolet 6.6 for Sibelius, Windows 10 64-bit 16GB. Desktop, and Microsoft Surface Book.

Back to top | All threads
 
Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by David B - 05 Mar 03:48PM
Yes, I installed "Sibelius7SoundsUpdate712.dmg", and I can select instruments from the mixer menu, so I assume they installed correctly.

Back to top | All threads
 
Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by David B - 05 Mar 04:04PM
Having double-checked the downloads, the one I have had trouble with is "Sibelius_Sounds_7_1_2_Full_Mac_80760.dmg" which I've tried to download several times but whenever I try to open it it turns into a 840 byte file and says "image not recognised". Will try downloading this once more.

Back to top | All threads
 
Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by Robin Walker - 05 Mar 04:50PM
> Yes, I installed "Sibelius7SoundsUpdate712.dmg"

That is one of your problems. That is only an updater, and requires a previous full installation of the sounds. If that is all that you have succeeded in installing, then you do not have an installation of the Sibelius 7 Sounds sample library.

--
Sibelius 2018.1/7.5.1/7.1.3/6.2/5.2.5, PhotoScore Ult 8.8.2, Dolet 6.6 for Sibelius, Windows 10 64-bit 16GB. Desktop, and Microsoft Surface Book.

Back to top | All threads
 
Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by Robin Walker - 05 Mar 04:52PM
> I can select instruments from the mixer menu, so I assume they installed correctly.

Absolutely not, you cannot assume that. What the Mixer shows you has no relationship whatsoever with the state of the installation of the sample library. The Mixer is driven by the "SoundSet" text file.

--
Sibelius 2018.1/7.5.1/7.1.3/6.2/5.2.5, PhotoScore Ult 8.8.2, Dolet 6.6 for Sibelius, Windows 10 64-bit 16GB. Desktop, and Microsoft Surface Book.

Back to top | All threads
 
Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds
Posted by David B - 06 Mar 02:03PM
Sorted it - it was the wrong file.

Back to top | All threads
 

Quick reply

To add a reply to the end of this thread, type it below, then click Reply.

(.sib, .png and .jpg only)

Messages in this thread

Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 04 Mar 04:56PM
     Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - Robin Walker, 04 Mar 06:46PM
         Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 05 Mar 03:48PM
             Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 05 Mar 04:04PM
             Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - Robin Walker, 05 Mar 04:50PM
             Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - Robin Walker, 05 Mar 04:52PM
                 Re: Sib. 7.1.3: No sound from Sibelius Sounds - David B, 06 Mar 02:03PM